Спеціальні потреби

Мільйони людей в Україні – у скрутному становищі з наближенням зими – ООН


Український військовий охороняє двох літніх жінок, які чекають на гуманітарну допомогу в Авдіївці. 5 лютого 2017 року.
Український військовий охороняє двох літніх жінок, які чекають на гуманітарну допомогу в Авдіївці. 5 лютого 2017 року.

Організація Об'єднаних Націй застерігає, що приблизно 4 мільйони людей по всій Україні зіткнулися зі скрутною ситуацією з наближенням зими, і їм терміново потрібна гуманітарна допомога, щоб вижити протягом холодних місяців

Україна перебуває на четвертому році війни – війни, в якій, за оцінками Організації Об'єднаних Націй, загинуло близько 10 тисяч людей і поранено більше 23 з половиною тисячі осіб. Не видно наразі жодного рішення того, що стало замороженим конфліктом між київським урядом і бойовиками, підтримуваними Росією, на сході України.

Це спричиняє величезні страждання мільйонам людей, які живуть у зонах, близьких до лінії зіткнення, яка відокремлює зони, контрольовані кожною зі сторін. ООН повідомляє, що близько чотирьох мільйонів людей потребують їжі, медичних послуг, житла, охорони, води та покращення санітарних умов з наближенням зими.

Єнс Ларке є представником Управління ООН з координації гуманітарних справ. За його словами, більшість людей, які терміново потребують допомоги, живуть у районах, що контролюються бойовиками на сході, хоча ділянки потреби існують і в контрольованих державою районах по всій країні.

«Одним із наслідків цієї кризи, що погіршується, є те, що зараз ми оцінюємо, що 1,2 млн людей в Україні з обох сторін лінії розмежування... не забезпечені харчовими продуктами. Отже, це, безумовно, непокоїть».

Лаерке стверджує, що близько 600 тисяч людей, більшість із яких живе на сепаратистському сході України, не може отримати доступ до своїх пенсій, що є критичним для їхнього виживання.

Він попереджає, що агенції не зможуть надати гуманітарну допомогу, необхідну мільйонам незахищених громадян України цієї зими, без додаткових грошей. Він зауважує, що отримано лише 26 відсотків цьогорічного запиту ООН для України на 200 мільйонів доларів.

Дивіться також: USAID підтримує кредитні спілки на Черкащині

USAID підтримує кредитні спілки на Черкащині. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG