Спеціальні потреби

Україна відкрила у відповідь розслідування відносно російських силовиків


Слідчий комітет РФ
Слідчий комітет РФ

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне розслідування відносно співробітників Слідчого комітету Росії, звинувативши їх у підтримці сепаратистів і «терористичних» організацій на сході країни.

Очевидно, рішення є відповідною реакцією на порушення російськими органами влади в понеділок кримінальної справи за звинуваченнями в «геноциді» щодо «невстановлених осіб з числа вищого політичного і військового керівництва України», Національної гвардії і націоналістичних організацій.

У заяві Генеральної прокуратури йдеться, що вона відкрила кримінальне розслідування відносно співробітників Слідчого комітету РФ – правоохоронного органу, підзвітного лише президенту Володимиру Путіну.

У заяві російські посадові особи звинувачуються в «незаконному втручанні» у роботу правоохоронних органів та збройних сил України.

«Це втручання спрямоване на сприяння терористичним організаціям «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» в їх злочинній діяльності та перешкоджанню виконанню своїх обов’язків представникам державних органів», – йдеться в заяві.

У заяві Слідчого комітету РФ про початок юридичних дій проти України Москва звинуватила керівництво в Києві в скоєнні «геноциду» російськомовного населення, коли українська армія використовувала важке озброєння для придушення сепаратистів.

XS
SM
MD
LG