Спеціальні потреби

Міністр оборони України про можливість наступальної операції бойовиків


Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив про перегрупування урядових сил у підготовці до можливої наступальної операції проросійських бойовиків на Донеччині.

Полторак заявив на нарадах офіційних осіб у середу, що бойовики отримали підкріплення і додав, що його головним завданням є «підготуватися до військових дій». У Донецькій і Луганській областях стаються спорадичні випадки насильства, незважаючи на угоду про припинення вогню у східному районі України, підписану урядом і сепаратистами 5 вересня.

НАТО заявляє, що протягом останніх двох днів помічено російські військові колони, включно з танками, артилерією і бойовими частинами, які входили на територію України.

У вівторок командувач військ НАТО генерал Філіп Брідлав повідомив, що щонайменше 250-300 російських військових залишаються на території Східної України, де допомагають сепаратистам. Він також додав, що вісім російських батальйонів залишаються у районі кордону з Україною і що Москва передислоковує в анексований Крим війська, які здатні застосувати ядерну зброю.

Москва повторно заперечує будь-яку офіційну військову причетність до подій в Україні і характеризує російські війська в Україні як добровольців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG