Спеціальні потреби

Тайфун «Віфа» спричинив смерть щонайменше 17 японців


Над Японією пройшов найпотужніший за майже десятиліття тайфун. Сильні вітри і великі дощові опади спричинили зсуви землі. Загинуло щонайменше 17 людей.

Найбільше від тайфуну «Віфа» постраждав острів Ідзу-Осіма, що на південь від Токіо. Офіційні особи кажуть, що невідома доля щонайменше 50 людей, кілька будинків були знищені або їх забрала стихія. У Токіо припинив працю транспорт, зокрема залізниця, сказовано авіарейси, закрито школи і офіси.

Все-таки столиця уникнула великих знищень, хоча органи влади розшукують двох молодих хлопців, які перебували на пляжі.

Тайфун «Віфа» пройшов неподалік АЕС Фукусіма, де в минулому дощові опади викликали додаткові проблеми з витіканням радіоактивної води. Оператори АЕС не повідомили про підвищення рівня радіації і кажуть, що дощову воду вилито в океан після того, як перевірено її рівень радіації.

Сила вітрів тайфуну «Віфа» досягла швидкості 180 кілометрів за годину. З того часу їх швидкість зменшилась, а тайфун перейшов у тропічну депресію і відходить від узбережжя Японії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG