Спеціальні потреби

Давутоглу: атаку в Анкарі здійснив пов’язаний з курдами сирієць


Пожежа після вибуху в Анкарі
Пожежа після вибуху в Анкарі

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що за вибух замінованого автомобіля в Анкарі, в результаті якого загинуло щонайменше 28 людей, відповідальність несе сирієць, що мав зв’язки із курдським угрупованням.

У телевізійній промові в четвер Давутоглу сказав, що атаку провело курдське сепаратистське угруповання Робітнича партія Курдистану «разом з особою, яка проникла до Туреччини із Сирії».

Давутоглу заявив, що сирієць був членом курдського повстанського угруповання, відомого як Загони народної оборони YPG. Туреччина вважає обидва угруповання терористичними організаціями.

Він також закликав до міжнародної підтримки проти YPG. Це, як здається, натяк на Сполучені Штати, які підтртимують це угруповання в боротьбі проти екстремістів «Ісламської держави».

Голова угруповання сирійських курдів Салех Муслім заперечив турецькі звинувачення, кажучи, що його організація ніяк не пов’язана з атакою.

Вибух замінованого автомобіля, який стався у середу за кількасот метрів від будинку парламенту і штаб-квартири збройних сил, був скерований проти колони військових автобусів.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаку. Протягом минулих місяців в Туреччині сталися подібні атаки, влаштовані бойовиками «Ісламської держави» або курдськими сепаратистами. Давутоглу заявив, що у зв’язку з атакою затримано дев’ять осіб.

Представник Національної ради безпеки США Нед Прайс заявив, що Сполучені Штати, провідний союзник Туреччини, найрішучішими словами осудили атаку.

«Ми стоїмо пліч-о-пліч з Туреччиною, союзницею з НАТО, сильним партнером і важливим членом коаліції, що бореться проти «Ісламської держави», перед лицем цієї атаки і обіцюємо продовжувати нашу поточну співпрацю і підтримку в боротьбі з тероризмом», - читаємо у заяві.

Глава Пентагону Еш Картер також підтвердив відносини США з Туреччиною. В окремій заяві міністр Картер засув «боягузливу» атаку, яка, за його словами, «лише збільшила нашу рішучість щодо поглиблення нашої поточної співпраці у боротьбі з тероризмом».

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що серез загиблих і поранених в Анкарі немає українських громадян.

Дивіться також: Коли війна не пускає в Європу: уроки Боснії та Герцеговини

Коли війна не пускає в Європу: уроки Боснії та Герцеговини. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG