Спеціальні потреби

“Це – війна”. Кірбі про можливість жертв серед цивільного населення у конфлікті в Ізраїлі


Кірбі наголосив, що США продовжуватимуть забезпечувати Ізраїль інструментами та можливостями, необхідними для захисту. Фото: координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, AP
Кірбі наголосив, що США продовжуватимуть забезпечувати Ізраїль інструментами та можливостями, необхідними для захисту. Фото: координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, AP

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що у Газі можливе збільшення числа жертв серед цивільного населення. Про це він заявив під час брифінгу у Білому домі у вівторок, 24 жовтня.

За словами Кірбі, США продовжують говорити з Ізраїлем про важливість уникнення або мінімізації жертв серед цивільного населення під час операцій зі знешкодження законних цілей ХАМАСу.

Це бої. Це криваво, потворно, брудно і невинні цивільні можуть постраждати в майбутньому. Я б не хотів щоб це сталось, але це станеться.
Джон Кірбі

“Це бої. Це криваво, потворно, брудно і невинні цивільні можуть постраждати в майбутньому. Я б не хотів, щоб це сталось, але це станеться. І це не робить це правильним. Не означає, що від цього можна відмахнутись. Не означає, що ми не висловлюватимемо занепокоєння з цього приводу та не робитимемо все можливе, щоб допомогти ізраїльтянам зробити все можливе, щоб мінімізувати це”, – заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США.

Кірбі також підтвердив, що під час нападів ХАМАСу загинуло 33 американських громадян. Доля десятьох американців залишається невідомою. Кірбі засудив атаку ХАМАСу 7 жовтня та підкреслив, що бойовики ХАМАСу винні у вбивстві невинних людей в Ізраїлі.

Кірбі наголосив, що США продовжуватимуть забезпечувати Ізраїль інструментами та можливостями, необхідними для захисту, а також намагатись звільнити заручників із Гази, водночас продовжуючи спроби доставити гуманітарну допомогу в зону конфлікту.

Раніше сьогодні на засіданні Ради Безпеки ООН державний секретар США Ентоні Блінкен закликав країни ООН засудити атаку ХАМАСу проти Ізраїлю та запобігти поширенню цього конфлікту. Державний секретар США наголосив, що будь-яка країна має право захищати себе та запобігати повторенню подібної шкоди, а жоден член Радбезу ООН не міг би терпіти вбивство свого народу.

Білий дім сподівається, що Конгрес якомога швидше повернеться до роботи і схвалить запит на додаткове фінансування для Ізраїлю і України.

Як раніше повідомляв Голос Америки, про це на брифінгу 23 жовтня у Білому домі заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі. Він наголосив: адміністрація президента США Джо Байдена вважає, що усі пункти запиту на майже 106 мільярдів доларів важливі і невідкладні.

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня атакували Ізраїль, убивши сотні цивільних, і захопивши близько 200 заручників. Угруповання ХАМАС визнане терористичним у США, Великій Британії та ЄС. Ізраїль завдав ударів у відповідь по Сектору Гази і оголосив, що готується до наземної операції та закликає палестинців покинути територію, яку контролює ХАМАС.

Дивіться також: Зустріч міністрів ЄС. Чи може Європа підтримувати одночасно і Україну і Ізраїль? Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG