Спеціальні потреби

Радник Трампа взяв участь у ключовій зустрічі Республіканської партії щодо України


Трамп і Пенс на з’їзді Республіканської партії
Трамп і Пенс на з’їзді Республіканської партії

Радник з питань зовнішньої політики кандидата в президенти США Дональда Трампа підтвердив свою присутність на зустрічі минулого місяця, під час якої Республіканська партія вирішила пом’якшити мову в частині про підтримку України.

Джеффрі (Дж. Д.) Ґордон, консультант, який раніше служив представником Пентагону, заявив, що в той час як він був присутній на зустрічі під час Національного з’їзду Республіканської партії, він сидів при іншому столі з персоналом і не був в числі делегатів, звинувачених у формуванні платформи щодо України.

Але один делегат при виконанні службових обов’язків, Діана Денман, підтвердила, що Ґордон сказав їй, що він збирається говорити з Трампом під час дебатів про платформу щодо України, заявивши, на її думку, що кампанія Трампа грає безпосередню роль у пом’якшенні підтримки України в час загострення напруженості з Росією.

Кампанія Трампа заперечує, що це зіграло якусь роль в ослабленні позиції партії щодо України. Ґордон назвав версію Денман про події «неточною».

Стівен Єйтс, співголова підкомітету з національної безпеки, підтвердив, що члени кампанії Трампа були присутні на зустрічі, де обговорювалася справа України в платформі Національного комітету Республіканської партії. Але він сказав, що тільки делегати взяли участь у дебатах і заперечив, що кампанія Трампа грала якусь роль у пом’якшенні мови щодо України.

Подробиці зустрічі в Клівленді привернули увагу і підняли питання про позицію кампанії Трампа по відношенню до Росії.

Трамп сказав, що він буде прагнути будувати тісніші відносини з президентом Росії Володимиром Путіним, хвалячи його як сильнішого лідера, ніж президент США Барак Обама. Минулого місяця Трамп також зробив натяк, що він міг би не захищати союзників по НАТО, якщо вони не витрачатимуть більше грошей на оборону, за всіма ознаками, запросив Росію зламати електронну пошту демократичного опонента Гілларі Клінтон і дав зрозуміти, що міг би погодитися з анексію українського Криму Росією у 2014 році.

Денман, член підкомітету з національної безпеки з питань партійної платформи, сказала, що вона запропонувала мову, яка підтримувала «надання летальної оборонної зброї збройним силам України і тіснішу координацію з НАТО в плануванні оборони». Цю фразу в кінцевому рахунку було змінено, щоб видалити посилання на «летальні оборонні озброєння».

Платформа, яка служить головним чином символічним утвердженням пріоритетів партії, критикує адміністрацію Обами за підтримку поточних санкцій проти Москви і допомогу збройним силам України.

Дивіться також: Переслідування сепаратистами віруючих потрапили у звіт Держдепу

Переслідування сепаратистами віруючих потрапили у звіт Держдепу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG