Спеціальні потреби

Дональд Трамп: «Повернемо Америці її велич!» - уривки номінаційної промови


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Уривки номінаційної промови офіційного кандидата в президенти США на Національному з'їзді Республіканської партії Дональда Трампа

«Друзі, делегати, співгромадяни: я покірно і з вдячністю приймаю вашу номінацію на посаду президента Сполучених Штатів», - заявив Дональд Трамп на початку своєї промови, в якій пообіцяв «нову еру процвітання для Америки»

«Разом ми повернемо нашу партію в Білий дім, ми повернемо нашій країні безпеку, процвітання і мир, - пообіцяв він. - Ми будемо щедрою і ввічливою країною. Але ми також будемо країною, де правлять закон і правопорядок. Наш з'їзд проходить в той момент, коли наша країна переживає кризу. Напади на поліцейських, акти тероризму в наших містах загрожують самому нашому способу життя. Політик, який не усвідомлює цю небезпеку, не здатний бути лідером. Американці, які слухають моє звернення, бачили недавні сцени насильства на наших вулицях і хаос в наших громадах. Багато з них самі були очевидцями такого насильства, деякі навіть стали його жертвами. Моє послання всім вам: злочинності та насильству, яке сьогодні вразило нашу країну, буде покладено край».

Не може бути процвітання без закону і порядку. Ми повернемо Америці велич!
Дональд Трамп

«Починаючи з 20 січня 2017 року, безпеку в країні буде відновлено, - пообіцяв Трамп. - Основним обов'язком уряду є захист життя і власності громадян. Уряд, який не в змозі виконати це, не заслуговує на право керувати країною».

«Прийшов час для чесної оцінки стану справ в країні, - продовжив офіційний кандидат у президенти від республіканців. - Я буду викладати факти ясно і чесно. Ми більше не можемо дозволити собі бути політично коректними, тому якщо ви хочете почути ретельно сконструйовану брехню і медійні міфи, то вам треба на з'їзд демократів, який відбудеться наступного тижня. Але тут, на нашому з'їзді, брехні місця немає. Американський народ заслуговує на правду і тільки правду», - заявив Дональд Трамп.

У 50-ти найбільших містах Америки число вбивств в минулому році зросло на 17 відсотків. Це найбільший приріст за останні 25 років
Дональд Трамп

За його словами, десятиліття прогресу, досягнутого в зниженні злочинності, звернені назад відмовою нинішньої адміністрації від боротьби зі злочинністю. У 50-ти найбільших містах Америки число вбивств в минулому році зросло на 17 відсотків. Це найбільший приріст за останні 25 років. У рідному місті президента - Чикаго - кількість жертв застосування вогнепальної зброї перевищила дві тисячі. У Чикаго було вбито майже чотири тисячі людей з моменту вступу Обами на посаду президента, - сказав він.

Перейшовши до теми економіки, Дональд Трамп заявив:

Майже четверо з 10 дітей в афроамериканських сім'ях живуть на рівні бідності, 58% афроамериканської молоді не працюють
Дональд Трамп

«Майже четверо з 10 дітей в афроамериканських сім'ях живуть на рівні бідності, 58 відсотків афроамериканської молоді не працюють. Сьогодні кількість латиноамериканців, які живуть в бідності, зросла на два мільйони у порівнянні з роком, коли президент прийняв присягу - 2009. Ще 14 мільйонів людей просто покинули ринок праці».

За словами Трампа, президент Обама подвоїв державний борг, який перевищив 19 трильйонів доларів і продовжує зростати..

Зовнішня політика

Значна частина виступу офіційного кандидата в президенти від Республіканської партії США була присвячена ситуації за кордоном і критиці на адресу Гілларі Клінтон:

«Наші громадяни не тільки переживають катастрофу всередині країни, а й стикаються з приниженнями на міжнародній арені. Ми всі пам'ятаємо фотографії, на яких наших моряків під дулом пістолета ставлять на коліна іранці.

Ось спадщина Гілларі Клінтон: смерть, руйнування, тероризм та слабкість
Дональд Трамп

«Це сталося незадовго до підписання угоди з Іраном, яка дозволила повернення Тегерану 150 мільярдів доларів, а нам не дала нічого. Це увійде в історію як одна з найгірших угод всіх часів. Черговий принизливий момент трапився, коли президент Обама позначив червону лінію щодо Сирії - і весь світ зрозумів, що це нічого не значить.

«У Лівії наше консульство - символ престижу США - звалилося, охоплене полум'ям. В Америці стало набагато менш безпечно, а світ став набагато менш стабільний, коли Обама вирішив доручити Гілларі Клінтон керівництво зовнішньою політикою США», - заявив кандидат.

Трамп назвав Гілларі Клінтон «некомпетентним держсекретарем» та «найкорумпованішим політиком за всі часи».

«Ось спадщина Гілларі Клінтон: смерть, руйнування, тероризм та слабкість», - виніс вирок кандидат в президенти США.

Дональд Трамп жодного слова не сказав про Україну та російську агресію в Європі

У частині своєї промови про зовнішню політику, Дональд Трамп жодного слова не сказав про Україну та російську агресію в Європі. Проте, він повторив свої висловлювання про НАТО, наголосивши, що США захищатимуть інших союзників, тільки якщо вони вноситимуть справедливу частку в бюджет Альянсу.

Трамп підкреслив, що спадщина Гілларі Клінтон не обов'язково має стати спадщиною Америки.

«Найважливіше розходження між моїм планом і планами моїх опонентів полягає в тому, що моє гасло - «Америка понад усе». Нашим кредо буде американізм, а не глобалізм. Поки нами керують політики, які не ставлять Америку на перше місце, можна бути впевненими, що інші країни не будуть ставитися до Америки з повагою. Але все це зміниться в 2017 році, коли я вступлю на посаду», - підкреслив Трамп під бурхвиві оплески.

Моє гасло - «Америка понад усе». Нашим кредо буде американізм, а не глобалізм
Дональд Трамп

«Американський народ знову буде на першому місці. Мій план забезпечить безпеку всередині країни - безпечні міста, захищені кордони, захист від тероризму. Не може бути процвітання без закону і порядку. Ми повернемо Америці велич!», - пообіцяв кандидат.

«Все треба міняти, і робити це треба негайно», - заявив Дональд Трамп.

Виступ кандидата, який часто переривався оплесками та скандуваннями різних гасел на його підтримку, тривав 75 хвилин, після чого на сцену вийшли члени його родини, кандидат у віце-президенти Майк Пенс та найближчі помічники.

Тепер напарники Дональд Трамп і Майк Пенс офіційно беруться до роботи, аби переконати американський електорат, що саме вони поведуть США правильним шляхом, якщо їх буде обрано на найвищі державні посади країни у листопаді.

Дивіться також: "Думка Трампа про Путіна зміниться, коли він прочитає доповіді спецслужб"

"Думка Трампа про Путіна зміниться, коли він прочитає доповіді спецслужб". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:12 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG