Спеціальні потреби

З питанням про Трампа звертайтесь одразу до Москви - речник Білого дому


Виступ Трампа в Алабамі, 2015-й рік
Виступ Трампа в Алабамі, 2015-й рік

Звернутись до Москви із запитанням, чи підтримує Путін Дональда Трампа порадив речник Білого дому Ерік Шульц, відповідаючи на питання, чи вважають в Обами, що республіканця підтримує Росія. Про це Twitter повідомив Марк Ноллер, офіційний кореспондент каналу CBS у Білому домі.

"Запитайте Москву. Я переконаний, що вони вам негайно дадуть відповідь", - відповів Шульц журналісту.

Тема можливої підтримки Росією кандидата у президенти США від республіканської партії Дональда Трампа є одною із провідних для американських ЗМІ

Як відомо, напередодні з'їзду Демократичної партії сайт Wikileaks оприлюднив листування демократів, з якого випливає, що у партії спрямовано діяли проти сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса, який тривалий час був основним конкурентом Гілларі Клінтон у боротьбі за офіційну номінацію від партії.

У таборі демократів заявили, що за публікацією стоять російські хакери. Цілий ряд американських ЗМІ та оглядачів цього тижня пишуть про зв'язки Трампа з Росією.

Популярними є вимоги до Трампа оприлюднити податкові декларації та відповісти, чи має він позики від російських банків.

​"Можливо Трамп не оприлюднює свої податкові декларації тому що він пов'язаний із російськими олігархами та ін. Я не оцінюю,чи були б такі зв'язки позитивом, чи негативим, але подібну здогадку вважаю раціональною", - заявив в ефірі каналу Fox екс-редактор The National Reivew Джордж Вілл.

У таборі Трампа відкидають ці звинувачення.

"Жартують, що Росія злила листування демократів (може, їм варто би такого взагалі не писати?), бо я подобаюсь Путіну", - твітував у неділю сам політик.

Дивіться також: Росія тягне Трампа у президенти США? - демократи розслідують кібератаку

Росія тягне Трампа у президенти США? - демократи розслідують кібератаку. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

XS
SM
MD
LG