Спеціальні потреби

Другий імпічмент Трампа: У Сенаті все ж відмовилися від виклику свідків, перейшли до фінальної стадії процесу


Обвинувальний вирок Трампу, швидше за все, не буде підтримано двома третинами Сенату: лідер республіканців заявив про те, що він проголосує за виправдання колишнього президента

Вдень у суботу сенатори відмовилися від виклику свідків на судовий процес щодо імпічменту Дональда Трампа і почали заслуховувати заключні аргументи обвинувачів і захисників колишнього президента. Несподіваний поворот подій був викликаний заявою Мітча Макконнелла, керівника республіканської меншості у Сенаті, який заявив, що він проголосує за виправдання Дональда Трампа за звинуваченням у підбурюванні до заколоту.

Перед цим судовий розгляд було перервано на кілька годин, бо менеджери з імпічменту (сторона обвинувачення - прим. ГА) від Палати представників Конгресу США несподівано заявили про своє бажання викликати свідків для свідчень у справі про заворушення на Капітолійському пагорбі 6 січня.

Сьогодні вранці сенатори з перевагою в 10 голосів підтримали пропозицію про виклик свідків, однак в перерві між засіданнями менеджери з імпічменту і адвокати Трампа уклали угоду, що дозволяє відмовитися від цієї ідеї і перейти до викладу заключних аргументів обох сторін.

Заява Макконнелла означає, що сенатори, швидше за все, виправдають колишнього президента, бо для винесення обвинувачень потрібно отримати згоду двох третин Сенату, де республіканці мають половину мандатів.

На заключні аргументи виділено чотири години, які будуть порівну поділені між захистом і обвинуваченням. Першими виступають менеджери з імпічменту від Палати представників.

Очікується, що підсумкове голосування щодо рішення Сенату з приводу виправдувального або обвинувального вироку Трампу відбудеться пізніше у суботу.

Дивіться також: Слово захисту – у Сенаті заслуховують адвокатів Дональда Трампа у справі імпічменту

XS
SM
MD
LG