Спеціальні потреби

В ООН відновлюються переговори в справі торгівлі зброєю


.
.
Цього тижня в ООН відновлюються переговори в справі досягнення угоди щодо дуже важливого договору про врегулювання глобальної торгівлі зброєю.

Переговори відновлюються в понеділок у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. Кількатижневі переговори закінчилися у липні минулого року без досягнення угоди, коли Сполучені Штати, Росія і Китай попросили дати їм більше часу.

Прихильники контролю озброєнь кажуть, що договір потрібен, щоб запобігти нерегульованій і незаконній передачі зброї у райони конфліктів, що лише розпалює війни і сприяє чиненню жорстокостей.

Сполучені Штати – найбільший у світі продуцент зброї – підтвердили у п’ятницю, що виступають проти будь-якого договору, що включає боєприпаси, з приводу фінансових і адміністративних труднощів щодо контролювання цього процесу.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав до схвалення такого договору, який охоплював би також і боєприпаси.

Вашингтон також виступає проти будь-якого тексту, що суперечить другому додатку до американської Конституції про право зберігання зброї.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG