Спеціальні потреби

Трамп оголосив про нову команду адвокатів для процесу щодо імпічменту у Сенаті


На фото: тодішній президент США Дональд Трамп виступає 6-го січня на мітингу на його підтримку. У той же день прихильники Трампа штурмували Капітолій
На фото: тодішній президент США Дональд Трамп виступає 6-го січня на мітингу на його підтримку. У той же день прихильники Трампа штурмували Капітолій

Колишній президент США Дональд Трамп у неділю оголосив про нову команду адвокатів, яка захищатиме його на другому процесі імпічменту.

Адвокат Девід Шон, частий телевізійний коментатор з правових питань, і Брюс Кастор, колишній окружний прокурор штату Пенсільванія, який свого часу зазнав критики за своє рішення не висувати проти актора Білла Косбі звинувачення у справі про сексуальні злочини, представлятимуть Трампа на судовому процесі в Сенаті, який розпочнеться наступного тижня.

У заяві, переданій офісом Трампа, обидва адвокати заявили, що вони мають честь прийняти цю роботу.

Трамп - перший президент в історії США, проти якого процедуру імпічменту застосували двічі

“Міцність нашої Конституції ось-ось буде перевірена як ніколи в нашій історії. Вона міцна і витривала. Це документ, написаний для століть, і він знову і завжди, торжествуватиме над партійністю», - сказав Кастор.

Очікувалось, що два відомих юриста зі штату Південна Кароліна, Бутч Баверс та Дебра Барб'є, очолять команду захисту Трампа. Втім, вони залишили справу через розбіжності щодо вибору стратегії захисту. Серед іншого, колишній президент Трамп наполягав на тому, щоб його юристи зосередились на звинуваченнях у фальсифікаціях виборців, повідомляють ЗМІ, посилаючись на людей, ознайомлених з цим питанням. Колишньому президентові висувається звинувачення у "підбурюванні до заколоту" у зв'язку зі штурмом Капітолію його прихильниками 6 січня.

Перед законодавцями Палати представників, які виконують обов'язки прокурорів у справі імпічменту, стоїть важке завдання - переконати щонайменше 17 республіканців проголосувати за імпічмент Трампа. Саме стільки було б потрібно для того, щоб двома третинами Санату визнати Дональда Трампа винним, якщо припустити, що всі демократи підтримують імпічмент.

Кілька республіканців виступили проти процесу імпічменту, назвавши його неконституційним, оскільки Трамп вже не є президентом США.

Трамп - перший президент в історії США, проти якого процедуру імпічменту застосували двічі. Рік тому його виправдав Сенат за звинуваченням у зловживанні владою та перешкоджанні Конгресу.

Читайте також:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG