Спеціальні потреби

Суд дозволив Трампу утримувати федеральне фінансування міст і штатів-притулків


Рішення апеляційного суду знаменує перемогу Білого дому у багаторічній боротьбі з юрисдикціями, влада яких відмовляються переслідувати нелегальних мігрантів

Адміністрація Трампа може утримувати мільйони доларів на фінансування правоохоронних органів штатів і міст, які відмовляються співпрацювати з федеральною імміграційною службою. Таке рішення було ухвалену у середу суддями Другого окружного апеляційного суду у Манхеттені.

Рішення, одноголосно ухвалене колегією у складі трьох суддів, стало перемогою Трампа у багаторічній боротьбі з так званими юрисдикціями-притулками для нелегальних мігрантів.

Судовий вердикт скасував рішення суду нижчої інстанції, яке зобов'язувало Білий дім виділити федеральні кошти місту Нью-Йорку і штатам Нью-Йорк, Коннектикут, Массачусетс, Нью-Джерсі, Род-Айленд, Вірджинія і Вашингтон.

Штати і місто подали судовий позов проти указу президента від 2017 року, який пов'язує виділення коштів владі штатів і муніципалітетів з наданням допуску до їх тюрем і завчасним повідомленням ними федерального центру про звільнення нелегальних мігрантів з місць позбавлення волі.

Три федеральних суди у Чикаго, Філадельфії і Сан-Франциско залишили у силі судові заборони на застосування принаймні частини умов адміністрації для виділення грантів правоохоранітельним органам.

Сьогоднішнє рішення потенційно може бути оскаржене у Верховному суді, який часто вирішує юридичні суперечки, які виникли у судах нижчої інстанції.

У своєму рішенні суддя Ріна Раггі каже, що справа «зачіпає кілька найбільш спірних питань, які поділили нашу країну», включно з імміграційною політикою і діяльністю правоохоронні органів, нелегальними мігрантами та здатністю штатів і місцевих урядів проводити у життя політику, яка не знаходить підтримки у федерального центру.

Офіційний представник Мін'юсту назвав рішення «важливою перемогою для американців» у визнанні здатності генпрокурора Вільяма Барра стежити за тим, щоб одержувачі федеральних грантів слідували пріоритетам федерального уряду.

У результаті рішення президента, Нью-Йорк не отримав у вигляді грантів 4 млн доларів, сім штатів втратили гранти на майже 26 млн доларів.

Дивіться також: "Права тих, хто перебуває на карантині, мають бути захищені", - верховний комісар ООН з прав людини

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG