Спеціальні потреби

Трамп розповів про препарат для лікування коронавірусу, але профільний чиновник з ним не погодився


Принаймні два препарати, які використовують для лікування інших хвороб, показали свій "великий потенціал" у боротьбі із коронавірусом, - заявив президент США Дональд Трамп у четвер під час пресконференції у Білому домі.

Ми віримо, що ці ліки та інші, що зараз проходять тестування, зможуть допомогти багатьом американцям
Дональд Трамп

"Думаю, це може все змінити", - заявив президент. "Ми віримо, що ці ліки та інші, що зараз проходять тестування, зможуть допомогти багатьом американцям".

Йдеться про гідроксихлорохін, що використовують для лікування малярії, та противірусний препарат ремдесивір, що використовують для лікування Еболи.

Останній, за словами Трампа, "дуже близький до затвердження" у лікуванні COVID-19. Натомість керівник Управління продовольства і медикаментів США Стівен Хан був більш обережний у прогнозах, заявивши, що науковці мають "надію" на ефективність цих препаратів й заявив, що потрібні подальші тестування.

Також під час пресконференції президент зробив важливу економічну заяву: він підтримає рішення федерального уряду викупити частину акцій приватних компаній. До цих же кроків США вдавались під час економічної кризи 2008 року для допомоги фінансовим установам і великим підприємствам.

"Ми допоможемо авіагалузі, індустрії круїзних лайнерів, ймовірно, готельній сфері", - заявив Трамп.

Президент США також сказав, що припинить тиснути руки при привітанні

Крім того, він похвалив єдність американського народу - демократів і республіканців - в часи пандемії, і сказав, що сподівається, що життя "прийде у норму дуже швидко". У раніше голова Білого дому сказав, що криза через коронавірус може тривати до кінця літа.

Президент США також сказав, що припинить тиснути руки при привітанні. Раніше рішення Трампа продовжити потиски рук попри поради лікарів в усьому світі відмовитись від цього, щоб зупинити поширення вірусу COVID-19, викликали значне обурення у медіа.

При цьому, Трамп продовжив підкреслювати, що коронавірус "прийшов із Китаю" - попри критику опонентів і китайської сторони, які називають це перекладанням відповідальності на одну країну.

Дивіться також: "Кожного дня ми стикаємося із надзвичайною ситуацією" - лікар про ситуацію в лікарні Бергамо. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG