Спеціальні потреби

Президент Трамп продовжив санкції щодо Білорусі


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Дію указ Джорджа Буша-молодшого від 2006 року продовжено у зв'язку з тим, що білоруська влада далі порушує права людини


У вівторок президент США Дональд Трамп продовжив дію санкцій, введених щодо Білорусі Джорджем Бушем-молодшим в 2006 році у зв'язку, як вказується, з порушенням білоруською владою прав людини і проведенням виборів, які міжнародна спільнота визнала недемократичними.

Згідно з опублікованим Білим домом прес-релізом, президент Дональд Трамп продовжив дію указу, оскільки «дії і політика деяких представників уряду Білорусі і інших осіб продовжують підривати демократичні процеси і інститути в країні».

У прес-релізі наголошується, що влада Білорусі продовжує «порушувати права людини, здійснює політичні репресії, і веде корупційну діяльність, що становить надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці США».

«З цієї причини, - йдеться в документі, яким президент Трамп повідомив Конгрес про рішення продовжити санкції, - я вважаю за необхідне продовжити надзвичайний стан, введений президентським указом №13405 щодо Білорусі».

Рішення про продовження указу №13405 приймається щорічно. Якщо президент США не продовжує його дію через рік після підписання, протягом трьох місяців він автоматично втрачає силу.

Дивіться також: Питання надання Україні летальної зброї залишається відкритим у США - Андрій Парубій

Питання надання Україні летальної зброї залишається відкритим у США - Андрій Парубій. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:13 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG