Спеціальні потреби

Опитування Голосу Америки : Більшість українців хоче щоб піратський контент лишався доступним


72 відсотки учасників он-лайн опитування висловились проти закриття сайтів, які поширюють піратську продукцію. "Українські умови особливі" - один із поширених коментарів прихильників безплатного доступу до об'єктів інтелектуальної власності.

Більшість із майже 900 учасників он-лайн опитування Української служби Голосу Америки виступають проти закриття сайтів, які поширюють піратську продукцію.

Голоси віддані з приводу питання Чи потрібно закривати веб-сайти, які поширюють піратську продукцію? розподілились таким чином:

Так - 18%

Ні - 72%

Не знаю - 9%

Як відомо, після закриття сайту ЕХ.UA - який називають одним із найбільших у Європі поширювачів піратських комп’ютерних програм, фільмів та музики - невдоволені діями міліції здійснили атаки на урядові представництва в мережі Інтренет. Внаслідок нападів тимчасово не працювали сайти МВС, президента України, Партії регіонів та Служби безпеки. Ці події відбувалися на фоні дискусій про свободу поширення інформації в Інтернеті, які точаться в інших країнах, зокрема і в Сполучених Штатах.

Дискусія присвячена темі тижня протягом тижня тривала на сторінці Голосу Америки на сайті Facebook Редакція також отримувала безліч коментарів щодо ситуації від користувачів соціальної мережі Twitter.

Багато коментаторів вказували на те, що Україна, з цілого ряду причин, перебуває в особливому становищі, яке необхідно враховувати перш ніж приміряти до оцінки ситуації із піратством світові стандарти .

«Силами користувачів EX.UA була зібрана величезна база, поміж всього, рідкісних україномовних книг і фільмів, яких ніде у вільному доступі знайти не можливо. Якщо правовласники нічого не роблять щоб полегшити доступ (за прийнятну ціну) до свого доробку, то за них це зроблять пірати», - зауважила Наталія Скребець.

Інші, наприклад Олег Кондращенко, вказували, що все, що забороняеться завжди "вилазить у ще в гіршому вигляді" та радили замислитись над пошуком методів контролю піратських сайтів як альтернативою їх негайному закриттю.

Користувачі Twitter, серед іншого, висловлювати такі думки:

Якщо ви вважаєте інакше, або ж хочете висловити власну позицію заходьте на наші сторінки на сайтах Facebook та Twitter. Думки висловлені з приводу Теми Тижня можуть бути процитовані в нашому ефірі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG