Спеціальні потреби

Тероризм ніколи не здобуде перемоги над США - Тіллерсон


Рекс Тіллерсон, державний секретар США
Рекс Тіллерсон, державний секретар США

Державний секретар США нагадав про теракти 2001 року і про трагедію 2012 року в Бенгазі



Державний секретар США Рекс Тіллерсон виступив із заявою з нагоди 16 річниці трагедії 11 вересня.

«Сьогодні ми віддаємо данину жертвам терактів 11 вересня 2001 року і вшановуємо пам’ять героїв, які виявили в той день мужність, рятуючи життя багатьох - навіть ціною власного життя, - йдеться в документі. - Їх хоробрість у той день залишається прикладом характеру американського народу перед обличчям зла. Незважаючи на те, що в той день нашій країні була завдана рана, сьогодні ми нагадуємо світу, що тероризм ніколи не здобуде перемоги над Сполученими Штатами».

Глава зовнішньополітичного відомства США зазначив, що сьогоднішня річниця є нагадуванням і про трагедію в Бенгазі (сталася 11 вересня 2012 року), коли чотири громадянини США, в тому числі - двоє співробітників Державного департаменту, були вбиті в ході терористичної атаки.

«Наші серця і наші молитви - з тими, у кого тероризм забрав близьких, - підкреслив Тіллерсон. - Ми як і раніше вважаємо своїм обов'язком стояти на шляху цих екстремістів, які планують і здійснюють напади на ні в чому не винних людей».

Дивіться також: Як американці під "Гуцулку Ксеню" розважаються

Як американці під "Гуцулку Ксеню" розважаються. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:20 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG