Спеціальні потреби

Іран звинуватив американців і саудівців у недавніх терактах у Тегерані


Похорон загиблих
Похорон загиблих

Керівництво Ірану звинуватило США та Саудівську Аравію в підтримці скоєних на цьому тижні терактів у Тегерані, які привели до загибелі 17 осіб. Вищий керівник Ірану аятолла Алі Хаменеї в зверненні до тисяч іранців, які прийшли на похорон загиблих, заявив, що теракти лише приведуть до зростання ненависті по відношенню до урядів США і Саудівської Аравії, повідомили державні ЗМІ країни.

Хаменеї заявив, що подвійний теракт – нападу на будівлю парламенту і мавзолей аятолли Хомейні – «не зруйнує рішучості іранського народу».

Відповідальність за напади взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава». Проте, на церемонії похорону, яка пройшла після п’ятничної молитви, голосільниці співуче повторювали фразу «покінчити з США» і закликали до смерті членів королівської сім’ї Саудівської Аравії.

В результаті рейдів в столиці країни і в курдських провінціях на заході Ірану, де, імовірно, ховалися нападники, іранська влада затримала понад 40 підозрюваних у причетності до терактів.

Міністерство розвідки Ірану повідомило, що п’ятеро затриманих були іранцями, які вступили в терористичне угрупування ІДІЛ і раніше брали участь в бойових діях в Іраку і Сирії.

Дивіться також: Сполучені Штати підтримують реформи в українській медицині

Сполучені Штати підтримують реформи в українській медицині. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG