Спеціальні потреби

Колекцію коштовностей Елізабет Тейлор продано за 115 млн доларів


Колекцію коштовностей Елізабет Тейлор продано за 115 млн доларів
Колекцію коштовностей Елізабет Тейлор продано за 115 млн доларів

У вівторок ввечері на аукціоні в Нью-Йорку продано колекцію коштовностей покійної голлівудської зірки Елізабет Тейлор за 115 мільйонів доларів.

Аукціон Christie's виставив 80 ювелірних прикрас легенди кіно, продаж яких майже вдвічі перевищив рекордну суму, отриману за одну колекцію на аукціоні.

Як повідомляється, ставки дуже швидко зростали, а багато лотів продали за цінами, що в кілька разів перевищували стартові. Золотий браслет з діамантами, подарований актрисі її другом Майклом Джексоном і оцінений на 30-40 тисяч доларів, пішов за $194,500.

Подароване Тейлор її чоловіком актором Ричардом Бертоном кольє "Ла Переґріна" з діамантами, рубінами та перлиною було продане за 11,8 мільйонів доларів, чим встановило рекордну ціну для перлів. Бертон купив кольє на аукціоні у 1969 році. За нього він заплатив - 37 тисяч доларів.

Перстень з діамантом на 33,19 карата, також подарований Бертоном і оцінений на 2,5 - 3,5 млн доларів, придбав за 8,8 млн доларів приватний покупець з Азії.

Продаж колекції Елізабет Тейлор продовжуватиметься сьогодні, коли на аукціон будуть виставлені художні твори та сукні, зокрема, дві весільні сукні, у яких вона виходила заміж за Ричарда Бертона.

Частина прибутків від продажу призначена на потреби Фундації імені Елізабет Тейлор, яку вона створила в 1991 році для боротьби зі СНІДом.

Елізабет Тейлор померла в Лос-Анджелесі у березні цього року на 80-му році життя.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG