Спеціальні потреби

Ісламістське угруповання захопило авіабазу сирійських ВПС


Пов’язані з угрупованням аль-Кайда ісламісти захопили важливу базу урядових ВПС у провінції Ідліб, що в північно-західному районі Сирії. Про це повідомило сирійське державне телебачення і організація, яка веде моніторинг збройного конфлікту.

У середу державне телебачення заявило, що сирійські війська залишили військовий аеропорт Абу Дугур, який ісламісти протягом майже двох років тримали в облозі.

Базована у Великобританії організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що пов’язане з аль-Кайдою угруповання Фронт аль-Нусра та інші ісламістські групи тепер майже повністю контролюють об’єкт.

У перших місяцях цього року коаліція Army of Conquest захопила місто Ідліб, яке є адмінінстративним центром однойменної провінції, а також кілька інших районів. Аеропорт залишався одним з останніх опорних пунктів урядових сил у провінції.

Це найновіший здобуток на хвилі наступу повстанських сил, який ставить під сумнів довготермінову життєздатність уряду сирійського президента Башара аль-Асада.

В ході майже п’ятирічної громадянської війни в Сирії загинуло приблизно 250 тисяч людей і понад чотири мільйони були змушені шукати притулку на чужині.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG