Спеціальні потреби

Асад впевнений у підтримці Росії та Ірану


Башар аль-Асад
Башар аль-Асад

Президент Сирії Башар аль-Асад висловив «тверду впевненість», що Росія буде і надалі підтримувати його режим.

Про це він заявив в інтерв'ю ліванському телеканалу «Аль-Манар», що належить угрупованню Гезболла.

Асад також назвав «законною» присутність в Сирії бойовиків Гезболли, які воюють на боці урядової армії.

Впливове ліванське шиїтське угрупування Гезболла було одним з головних союзників Асада поряд з Росією та Іраном з початку повстання в країні в 2011 році.

«У нас є тверда впевненість у росіян, вони протягом всієї кризи, чотирьох років, доводили, що проявляють щирість і прозорість у відносинах з нами», - сказав Асад.

Асад рідко дає телевізійні інтерв'ю, і на цей раз воно вийшло в той момент, коли президент Росії Володимир Путін обговорював сирійську кризу з королем Йорданії Абдаллою II під час відвідування авіакосмічного салону МАКС-2015.

Асад назвав Росію «принциповою» країною, в той час, як США, за його словами, «кидають своїх союзників і друзів».

«У російській політиці такого ніколи не було, ні за часів Радянського Союзу, ні за часів Росії. Росія ніколи не говорила, що підтримує такого-то президента, а потім кидала його».

Кореспондент «Аль-Манар» попросив Асада прокоментувати недавні висловлювання президента США Барака Обами про те, що Росія та Іран «визнають, що наявні тенденції не обіцяють нічого доброго для Асада».

Президент Сирії не погодився з цим, заявивши, що Іран також залишається надійним союзником Дамаска.

На думку Асада, недавня угода між Іраном і світовими державами зміцнить позиції Тегерана на міжнародній арені, від чого, у свою чергу, виграє Сирія.

XS
SM
MD
LG