Спеціальні потреби

Глава Пентагону: США відправлять до Сирії ще 200 військовослужбовців


Ештон Картер
Ештон Картер

Сполучені Штати відправляють додатково 200 своїх військовослужбовців в Сирію, щоб допомогти витіснити «Ісламську державу» з міста Ракка, яке бойовики цього терористичного угруповання проголосило своєї столицею.

Про це повідомив 10 грудня міністр оборони США Ештон Картер в Бахрейні на конференції з питань безпеки на Близькому Сході, яка проходить в Манамі.

За його словами, серед цих 200 військових будуть, зокрема, тренери сил спеціального призначення, радники, команди з розмінування та знешкодження боєприпасів. Ці військові приєднаються до 300 американських сецпризначенців, які вже перебувають в Сирії.

Глава Пентагону також додав, що Росія, яка веде повітряну кампанію на підтримку президента Сирії Башара Асада з вересня 2015 року, «лише розпаллює громадянську війну і продовжує страждання сирійського народу».

У суботу у Женеві мають відбутися американсько-російські переговори, на яких сторони намагатимуться припинити бої в Алеппо до «абсолютної і цілковитої його руйнації», - сказав державний секретар США Джон Керрі.

Дивіться також: Як Трамп збирається зупинити відтік робочих місць зі США - на прикладі компанії Carrier

Як Трамп збирається зупинити відтік робочих місць зі США - на прикладі компанії Carrier. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG