Спеціальні потреби

Міжнародна амністія: сирійський уряд стратив тисячі в’язнів


Правозахисна організація Міжнародна амністія повідомила, що сирійський уряд стратив тисячі в’язнів і поховав їх тіла у масових могилах, що дорівнює воєнним злочинам і злочинам проти людства.

У новій доповіді сказано, що від 2011-го до 2015 року було страчено від п’яти до 13 тисяч в’язнів та що немає причини вірити, що страти у в’язниці Саєдная неподалік Дамаска припинилися. Міжнародна амністія заявила, що більшість жертв – цивільні, які, як вважається, були в опозиції до режиму Башара аль-Асада.

Доповідь основана на розмовах із понад 80 очевидцями, включно з колишніми вартовими, суддями і юристами. У документі рекомендується звернутись із закликом до Ради Безпеки ООН, щоб сирійський уряд дозволив незалежним спостерігачам провести слідство в справі всіх місць затримання і вести спостереження за умовами в тих місцях.

Сирійський уряд заперечив попередні повідомлення про масові злочини, про які заявляли міжнародні правозахисні організації. Міністерство закордонних справ Сирії не дало відповіді на прохання «Голосу Америки» прокоментувати це повідомлення.

Дивіться також: Як рахунок у Фейсбуці допомагає відкрити кредитну лінію

Як рахунок у Фейсбуці допомагає відкрити кредитну лінію. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG