Спеціальні потреби

У відставку подав лідер сирійських повстанців


Сирійські повстанці в Алеппо
Сирійські повстанці в Алеппо
Високопоставлений лідер підтримуваних США повстанців угруповання Вільна сирійська армія Абдель Джабар аль-Окаіді подав у відставку. Таким чином він хотів запротестувати проти внутрішньої боротьби серед угруповань, які намагаються усунути від влади уряд президента Башара аль-Асада. У липні минулого року полковник аль-Окаіді очолював масовану наступальну операцію на сирійське місто Алеппо. Тепер він протестує проти внутрішніх суперечок, які спричинили те, що урядові війська захопили в п’ятницю стратегічно значення північне місто Сафіра.

Окаіді також пов’язав свою відставку з неспроможністю міжнародної громадськості постачити матеріальну підтримку для усунення від влади уряд в Дамаску. У відеозаписі, на який посилається Французьке агентство новин, він сказав: «Ви повернулися спиною до Сирії і повністю відмежувалися від неї».

Сполучені Штати поки що не коментували цієї події.

Захопленння минулого тижня міста Сафіра відновило головний урядовий шлях постачання між Дамаском і урядовими силами, які утримують Алеппо.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG