Спеціальні потреби

Правозахисники: сирійські повстанці вчинили злочини проти людства


Відома правозахисна організація звинуватила сирійських повстанців у злочинах проти людства. Звинувачення стосуються недавньої наступальної операції на район, який перебуває під контролем сил президента Башара аль-Асада.

Вахта прав людини заявила, що під час наступальної операції в провінції Латакія сили сирійської опозиції вбили щонайменше 190 цивільних і взяли заручниками понад 200 людей, переважно жінок і дітей.

За повідомленням базованої в Нью-Йорку організації, під час атак на 10 алавітських сіл страчено щонайменше 67 мешканців, відданих президенту аль-Асаду. В деяких випадках, як сказано, розстріляно цілі сім’ї.

Слідство виявило, що в операції брало участь 20 озброєних груп. Найактивнішими були ісламістські групи, включно з Фронтом аль-Нусра та Ісламською державо. в Іраку і Леванті. Про участь підтримуваної західними країнами Вільної сирійської армії нічого не відомо.

Виконуючий обов’язки директора Вахти прав людини з Близького Сходу Джо Сторк заявив, що зловживання не були діями окремих бойовиків, але «координованою, планованою атакою на цивільне населення».

В ході майже трирічної війни в Сирії, в результаті якої загинуло понад 100 тисяч людей, правозахисні організації задокументували повторні випадки імовірних воєнних злочинів і злочинів проти людства також з боку сил президентта аль-Асада.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG