Спеціальні потреби

Ситуація в Сирії «жахлива і погіршується»: держсекретар США


Держсекретар Джон Керрі зустрічається у Лондоні з міністром закордонних справ Вільямом Гейґом
Держсекретар Джон Керрі зустрічається у Лондоні з міністром закордонних справ Вільямом Гейґом
Державний секретар США Джон Керрі назвав ситуацію в Сирії жахливою і зазначив, що з кожним днем вона погіршується. Керрі виступив з такою заявою у понеділок на спільній прес-конференції у Лондоні з британським міністром закордонних справ Вільямом Гейґом.

Великобританія стала останньою зупинкою держсекретаря у його європейському турне, під час якого він намагався переконати країни у необхідності військового втручання США і союзників в Сирії у відповідь на використання сирійським урядом отруйного газу проти власного народу.

Керрі заявив, що США мають докази того, що 21 серпня сирійський режим віддав наказ застосувати хімічну зброю у передмісті Дамаска.

Тим часом, міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем заявив, що військовий удар по Сирії може підірвати плани щодо влаштування мирної конференції у Женеві для пошуків способів дипломатичного вирішення сирійського конфлікту.

Про це він заявив на спільній прес-конференції у Москві з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Лавров відкинув ідею військового втручання в Сирії, кажучи, він не бачить альтернатив мирному врегулюванню сирійської проблеми. Американський військовий сценарій може призвести до cпалаху терористичної активності, переконаний російський дипломат.

Москва при цьому, за словами Лаврова, продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу Сирії, оскільки ситуація там «погіршується».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG