Спеціальні потреби

До Сирії прибув спеціальний посланник Кофі Аннан


Annan / Syria
Annan / Syria
Міжнародний посланник з питань миру Кофі Аннан перебуває у Сирії, намагаючись врятувати мирний план, який, за його словами, не є «повністю втілений у життя». Тим часом правозахисники повідомляють, що в результаті атаки на центральне місто Гама загинуло щонайменше 34 людей.

Після прибуття в понеділок до столиці Сирії Дамаска Аннан закликав «усіх озброєних осіб» скласти зброю і допомогти мирно врегулювати 15-місячний конфлікт. Він також сказав, що був приголомшений і обурений з приводу трагічного вбивства у п’ятницю 108 людей у місті Гула.

Сирійські офіційні особи заявили, що наприкінці дня колишній генеральний секретар ООН матиме зустріч з міністром закордонних справ Сирії Валідом Муаллемом, а у вівторок з президентом Башаром аль-Ассадом.

Аннан прибув до Сирії після того, як правозахисники повідомили, що в неділю і в понеділок вранці сирійські сили безпеки обстріляли райони міста Гама. Це сталося у відповідь на повстанські атаки на урядові позиції. Згідно з повідомленнями, у результаті сутичок загинули солдати, повстанці і щонайменше 13 цивільних. Поки що ці дані не підтверджені з незалежних джерел.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG