Спеціальні потреби

Кофі Аннан зустрівся з Башаром Асадом


Спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннан завершив переговори з президентом Сирії Башаром аль-Асадом, які він назвав «конструктивними і відвертими».

У розмові з кореспондентами в Дамаску, Аннан сказав, що головною темою їх бесіди – пошуки шляхів покінчення з насильством між опозиційними силами і урядом. Він додав, що в ході бесіди вони узгодили підхід, подробиці якого він з’ясує представникам озброєної опозиції.

Протягом місяців, Аннан намагався втілити в життя мирний план для Сирії. Проте спецпосланець визнав, що міжнародні зусилля щодо започаткування переговорів між опозицією і урядом досі не принесли результатів.

В інтерв’ю у неділю німецькому телебаченню, Асад звинуватив Сполучені Штати, Туреччину, Саудівську Аравію і Катар у перешкоджанні миротворчому процесу і наданні підтримки «терористам».

Організація Об’єднних Націй домагається незалежного розслідування звинувачень, висунутих Асадом, що терористи, а не уряд, несуть відповідальність за насилля.

Втім, чільний представник Міністерства оборони Росії заявив, що Москва не продаватиме Сирії нову зброю доти, доки ситуація в країні не стабілізується.

Про це повідомив у вівторок заступник директора Федеральної служби Росії з військово-технічної співпраці В’ячеслав Дзіркалін.

Виступаючи після завершення у Москві зустрічі міністра закордонних справ Росії з чільним лідером сирійської опозиції, президент Володимир Путін заявив, що слід «примусити» уряд Сирії та опозицію розпочати переговори.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG