Спеціальні потреби

Аль-Кайда відмежувалася від організації Ісламська держава Іраку та Леванту (ISIL)


Бойовики пов’язаного з аль-Кайдою угруповання Ісламська держава Іраку та Леванту (ISIL) у сирійському місті Ракка
Бойовики пов’язаного з аль-Кайдою угруповання Ісламська держава Іраку та Леванту (ISIL) у сирійському місті Ракка
Міжнародна терористична мережа аль-Кайда повідомила, що вона розриває зв’язки з екстремістським угрупованням, яке бореться в Сирії. В оприлюдненій у понеділок заяві аль-Кайда сказала, що відмежовується від угруповання, яке відоме як Ісламська держава Іраку та Леванту (ISIL).

З незалежних джерел неможливо підтвердити достовірність цієї заяви, але її було оприлюднено на Інтернет-сторінках, якими часто користується аль-Кайда.

Ще минулого року лідер аль-Кайди Айман аль-Завагірі доручив організації Ісламська держава Іраку та Леванту вести діяльність окремо від Фронту Нусра, яка є ще однією ісламістською групою в Сирії, пов’язаною з аль-Кайдою.

Проте ISIL зігнорувала наказ аль-Завагірі та продовжує операції в Сирії.

Деякі повстанські угруповання звинувачують ISIL у тому, що вона насправді намагається закріпити свої впливи, а не боротися з військами президентап Башара аль-Асада. Бойовики ISIL часто зводять сутички з іншими угрупованнями сирійських повстанців.

Ісламська держава Іраку та Леванту також відома як Ісламська держава Іраку і Сирії (ISIS).
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG