Спеціальні потреби

У Сирії внаслідок обстрілу Гомса загинуло 57 людей


Гомс
Гомс

За повідомленнями сирійських правозахисників, урядові сили продовжують обстріл центрального міста Гомс внаслідок чого сьогодні загинуло щонайменше 57 людей. У повідомленнях також зазначається, що від суботи, коли сирійські війська ввійшли в Гомс, загинуло кількасот людей.

За ознаками, війська Асада посилюють розправу над опозицією, яка розпочала антиурядові протести одинадцять місяців тому.

Кількість жертв у людях важко підтвердити незалежними джерелами, оскільки Сирія не допускає в країну іноземних журналістів.

Сирійська влада покладає відповідальність за повстання на озброєних терористів і твердить, що це саме вони відповідальні за скоєння атак останніми днями, включно з вибухом замінованої автомашини в Гомсі.

Китай, який разом з Росією, наклав вето на резолюцію Ради Безпеки ООН у справі Сирії, заявив про свій намір підтримувати зв’язок з опозиційними сирійськими угрупованнями. КНР прийняла таке рішення після того, як цього тижня Пекін відвідали представники опозиції і мали переговори з китайськими посадовцями.

Президент Башар аль-Асад пообіцяв доручити віце-президенту Сирії Фаруку аль Шараа розпочати діалог з опозицією. Проте опозиційні угруповання відкинули ідею переговорів з урядом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG