Спеціальні потреби

Сирія звинувачує «терористів» у пошкодженні газопроводу


Дим над приміським районом столиці Сирії Дамаском
Дим над приміським районом столиці Сирії Дамаском

Сирійські офіційні особи звинувачують «терористичне угруповання» у відповідальності за пошкодження газопроводу в понеділок вранці.

Державне інформаційне агентство Сирії повідомило, що вибух стався в районі містечка Телкалах неподалік кордону з Ліваном. Від березня минулого року, коли почалося народне повстання проти правління президента Башара Асада, було кілька атак на газопроводи, але неясно, хто відповідальний за них. У результаті цих атак деякі сирійці опинилися перед нестачею енергоресурсів.

Тимчасом правозахисна організація повідомила французьке агентство новин, що в районі Гірак у південній провінції Дараа в сутичках загинуло шестеро військовослужбовців і четверо цивільних.

День раніше, за повідомленням правозахисників, по всій країні загинули 72 особи, в цьому числі 41 цивільна. Більшість випадків сталася в передмістях столиці та в містах Гомс і Гама. Цих повідомлень неможливо підтвердити з незалежних джерел, тому що сирійські органи влади забороняють іноземним журналістам вільно працювати в країні.

Щоб захистити Дамаск від повстанців, сирійський уряд розгорнув у місті та в його районі приблизно дві тисячі військовослужбовців і доручив їм витіснити повстанців з приміських районів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG