Спеціальні потреби

Росія піддає критиці проект резолюції РБ ООН щодо Сирії


Заступник міністра закордонних справ Росії Геннадіій Гатілов у Раді Безпеки ООН
Заступник міністра закордонних справ Росії Геннадіій Гатілов у Раді Безпеки ООН

Росія заявила, що вона не може підтримати поточної версії резолюції ООН щодо Сирії, тому що вона «не бере до уваги» позиції Москви в справі закінчення 10-місячної політичної кризи в країні. Це проект спільної резолюції, запропонований арабськими та західними країнами.

За повідомленням інформаційного агентства ІТАР-ТАСС, заступник міністра закордонних справ Геннадій Гатілов заявив, що Росія занепокоєна, що в документі конкретно не виключається військового втручання. Він також піддав критиці проект за те, що в ньому говориться про економічні санкції, накладені раніше Лігою арабських держав.

Рада Безпеки ООН обмірковуватиме проект резолюції, яка підтримує план ЛАД, що закликає президента Башара Асада передати владу своєму заступнику і створення уряду національної єдності для підготовки виборів.

Росія вже разніше заявляла, що вона заблокує будь-яку резолюцію, що закликає до усунення Асада від влади, економічних санкцій або військового втручання.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG