Спеціальні потреби

ЄС перегляне відносини зі Швейцарією після референдуму щодо імміграції


Європейський Союз заявив, що він перегляне свої відносини зі Швейцарією після того, як громадяни цієї країни в неділю невеликою більшістю голосів винесли рішення про обмеження імміграції громадян ЄС.

В оприлюдненій заяві Європейської комісії сказано, що ЄС «вивчить наслідки цієї ініціативи на всесторонні відносини між ЄС і Швейцарією». Щвейцарія не є членом ЄС.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив у понеділок, що результат голосування швейцарців непокоїть тому, що це означає, що Швейцарія прагне ізолювати себе від навколишнього світу».

У понеділок в Брюсселі відбуваються наради міністрів закордонних справ ЄС, але невідомо, чи справа швейцарського референдуму буде на порядку денному.

Швейцарське телебачення повідомило, що 50.3% виборців підтримали пропозицію про «зупинення масової імміграції». Цю ініціативу підтримала правого напрямку Швейцарська народна партія, яка заявила, що країна не може дати собі раду із щорічним напливом 80 тисяч нових іммігрантів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG