Спеціальні потреби

Радниця Обами: США разом з МВФ нададуть фінансову допомогу Україні


Сюзан Райс
Сюзан Райс
В телепрограмі «Зустріч з пресою» на телеканалі MNBC радник з національної безпеки США Сюзан Райс заявила, Сполучені Штати на боці українського народу, хочуть бачити демократичні вибори та формування коаліційного уряду. Вона сказала, що можливе військове втручання Росії стане величезною помилкою Путіна.

Також Райс розповіла, що США разом з МВФ нададуть фінансову допомогу Україні для порятунку її економіки, яка знаходиться в дуже слабкому стані та потребує реформування.

Щодо заяви Януковича про те, що в країні відбувся переворот, Райс зауважила, що він втратив легітимність, хоча і був демократично вибраний, оскільки пішов проти народу, використавши насильство на вулицях проти мирних протестуючих.
Райс сказала, Барак Обама в телефонній розмові з Путіним, сказав йому, що США та Росія мають спільний інтерес в тому, аби Україна залишалася неподільною та незалежною:

«Це не в інтересах України чи Росії чи Європи чи Сполучених Штатів бачити розкол країни. Ніхто не зацікавлений в тому, аби насилля повернулося та відновилася ескалація ситуації».

На думку США, немає ніякого протиріччя між наявністю тривалих історичних та культурних зв’язків України з Росією та сучасною Україною, яке хоче ближче інтегруватися до Європи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG