Спеціальні потреби

Німеччина не бачить «підстав для оптимізму» в ситуації з Україною


Франк-Вальтер Штайнмаєр і Сергій Лавров
Франк-Вальтер Штайнмаєр і Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Німеччини не бачить «підстав для оптимізму» після переговорів з Москвою і Києвом з приводу українського конфлікту, який забрав більше 4000 життів і став причиною різкого загострення відносин між Росією і Заходом.

Рівень насильства на сході України продовжує зростати, незважаючи на укладену понад два місяці тому угоду про припинення вогню.

Київ і Захід стверджують, що Росія переправляє через кордон солдатів і зброю, щоб надати допомогу сепаратистам. Кремль ці звинувачення заперечує.

«У нинішній ситуації немає підстав для оптимізму», – заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції з російським колегою Сергієм Лавровим після переговорів у Москві. «Якби я був задоволений ситуацією, мене б тут не було», – додав він.

Штайнмаєр став першим високопоставленим представником влади Німеччини, який відвідав Москву за останні місяці.

Обидва міністри підкреслили необхідність дотримуватися так званих Мінських угод, укладених Москвою, Києвом і сепаратистами за посередництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Проте розбіжності між ними в ході прес-конференції кидалися в очі: часом вони явно відчували дискомфорт. Лавров заявив, що діалог між сторонами повинен враховувати вибори, проведені сепаратистами 2 листопада всупереч тому, що дещо раніше відбулися загальнонаціональні парламентські вибори і протестам Заходу.

Лавров заявив також, що Росія не збирається «благати» західні країни про зняття санкцій, які згубно впливають на її ослаблену економіку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG