Спеціальні потреби

Штайнмаєр і Лавров про необхідність «припинення кровопролиття в Cхідній Україні»


Франк-Вальтер Штайнмаєр і Сергій Лавров
Франк-Вальтер Штайнмаєр і Сергій Лавров

Як повідомив МЗС Російської Федерації, в середу 17 червня міністри закордонних справ Росії та Німеччини провели переговори, прийшовши до спільної думки, що негайне припинення вогню в Східній Україні є першочерговим завданням.

Перемир’я, про яке чотири місяці тому домовилися в Мінську представники України, Росії, Німеччини та Франції, допомогло припинити масштабні військові дії, але дрібні сутички, що призводять до втрат у живій силі, як і раніше відбуваються майже щодня і загрожують у будь-який момент перерости у великомасштабні бойові дії.

Як повідомляється, в телефонній розмові глава МЗС Росії Сергій Лавров і його німецький колега Франк-Вальтер Штайнмаєр підкреслили значення «негайного припинення кровопролиття в Східній Україні, особливо – артобстрілів населених пунктів і цивільних об’єктів інфраструктури».

Командування ЗС України заявило, що проросійські заколотники активізували наступальні дії на значній ділянці лінії зіткнення. Минулого тижня жертвами цих атак стали 10 осіб.

Прес-секретар військового командування України Андрій Лисенко повідомив, що за останню добу хвиля насильства спала, але в той же час звинуватив бойовиків у використанні озброєнь, заборонених Мінськими угодами. «Ситуація в зоні конфлікту дещо стабілізувалася. Число атак скоротилося, але противник продовжує використовувати важкі озброєння: артилерію і танки», – сказав Лисенко в ході брифінгу.

Командир сепаратистів Едуард Басурін заявив, що двоє його бійців були поранені в результаті артобстрілу, початого українською стороною. Про це повідомила прес-служба «ДНР».

єТим часом МЗС Франції заявило, що 23 червня в Парижі відбудеться зустріч глав зовнішньополітичних відомств Франції, Німеччини, України та Росії. Як розповів представник французького МЗС Ромен Надаль, її учасники повинні оцінити, наскільки чітко виконуються заходи, закріплені на переговорах «Мінськ-2» 12 лютого цього року. У середу 17 червня представники України, Росії, українських сепаратистів і ОБСЄ зібралися в Мінську на чергове засідання, метою якого є аналіз того, як дотримується перемир’я. Представник сепаратистів Денис Пушилін висловив розчарування у зв’язку з відсутністю, за його словами, відчутного прогресу в досягненні міцного миру, і додав, що серйозні розбіжності істотно гальмують переговори між владою України і сепаратистами.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG