Спеціальні потреби

Ілон Маск планує роздавати WiFi пасажирам літаків через супутники


Компанія SpaceX Ілона Маска розмірковує щодо постачання WiFi пасажирам літаків протягом польотів. Про це заявив віцепрезидент компанії Джонатан Гофеллер.

“Ми ведемо переговори з декількома авіалініями”, - завявив віцепрезидент SpaceX. “Ми розробляємо власний авіаційний продукт. Ми вже провели декілька демонстрацій, і очікуємо закінчити роботу над цим продуктом і застосувати його в літаках у найближчому майбутньому”.

За планом, передавати інтернет в літаки дозволить технологія супутників Starlink. Вона дозволятиме отримати доступ до інтернету на борту літака навіть протягом перельотів над океанами чи горами. На думку Джонатана Гоффлера, на це існує великий попит серед пасажирів авіаліній по всьому світу.

Раніше американський мільярдер і найбагатша людина світу Джефф Безос заявив про плани полетіти у космос на борту ракетної системи, розробленої компанією Безоса Blue Origin.

Ракета вперше здійснить пілотований космічний політ з пасажирами на борту наступного місяця. В польоті також візьме участь брат Безоса Марк.

Дивіться також: Безос вже наступного місяця летить у космос – на ракеті його власної компанії Blue Origin.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG