Спеціальні потреби

Південні корейці обрали президентом пані Пак Кин Хе


Переможцем на президентських виборах у Південній Кореї вийшла Пак Кин Хе. Вона перша в історії країни жінка – глава держави.

Її суперник визнав свою поразку незабаром після того, як Національна виборча комісія повідомила, що пані Пак напевно буде переможцем.

Пак Кин Хе, якій 60 років, протягом п’яти термінів була законодавцем. Вона також дочка колишнього диктатора Південної Кореї Пак Чон Хі. Вона вела запеклу кампанію з ліберальним опонентом Мун Дже Іном, який є юристом з прав людини і який був ув’язнений за адміністрації її батька Пак Чон Хі.

Незважаючи на холодну зимову погоду, південнокорейські виборці взяли масову участь у голосуванні, стоячи в довгих чергах по всій країні. Цього разу кількість виборців перевищила навіть останні президентські вибори.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG