Спеціальні потреби

Сорос готовий інвестувати в Україну 1 мільярд доларів


Джордж Сорос
Джордж Сорос

Мільярдер і фінансист Джордж Сорос готовий інвестувати в Україну 1 мільярд доларів, якщо західні країни допоможуть залучити приватні інвестиції в цю країну. В інтерв’ю австрійській газеті Der Standard він також оцінив імовірність виходу Греції з єврозони як один до двох.

Раніше Сорос закликав Захід збільшити допомогу Україні, описавши кроки до формування пакета в 50 мільярдів доларів, який, за його словами, необхідно розглядати як захист від дедалі агресивнішої Росії.

«Захід може допомогти Україні, збільшуючи її привабливість для інвесторів. Необхідно страхування політичних ризиків. Воно може прийняти форму змішаного фінансування по процентних ставках ЄС, тобто дуже близьких до нуля», – сказав він в інтерв’ю, опублікованому в понеділок.

«Я готовий. Є конкретні інвестиційні ідеї, наприклад, у сільському господарстві або інфраструктурних проектах. Я би вклав мільярд доларів. Це має принести прибуток. Мій фонд від цього б виграв ... Приватним інвестиціям потрібне сильне політичне керівництво», – сказав Сорос.

Уродженець Угорщини та фінансовий магнат, що зробив ім’я на грі проти британського фунта стерлінгів у 1992 році, також оцінив шанси на вихід Греції з єврозони в одну третину. Минулого тижня він оцінював їх як 50 на 50.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG