Спеціальні потреби

Сомалійські бойовики аль-Шабаб здійснили атаку на установу ООН у Могадишо


Екстремістське угруповання аль-Шабаб взяло на себе відповідальність за самогубну атаку на об’єкт Організації Об’єднаних Націй у столиці Сомалі Могадишо.

Поліція каже, що нападник спричинив сильний вибух перед офісами Програми розвитку ООН неподалік аеропорту в Могадишо в середу вранці. Очевидці повідомляють про інтенсивну перестрілку між екстремістами і поліцією незабаром після вибуху.

На англомовній сторінці Твіттер аль-Шабаб повідомило, що його бойовики атакували будинок і встановили повний контроль над об’єктом.

Однак репортер Сомалійської служби Голосу Америки повідомив, що солдати Африканського Союзу відбили комлекс. Він також сказав, що загинуло щонайменше семеро людей, у цьому числі три вартові об’єкту.

Прем’єр-міністр Сомалі Абді Фара Ширдон осудив атаку і сказав, що угрупованню аль-Шабаб не вдасться звести нанівець мирного процесу в країні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG