Спеціальні потреби

На конференції у Лондоні обговорюють питання Сомалі


Прем'єр-міністр Великобританії Дейвид Камерон попередив, що провал спроб відбудувати Сомалі призведе до зміцнення позицій бойовиків.

Камерон виступив у вівторок на церемонії відкриття міжнародної конференції, присвяченої питанням Сомалі. Країна намагається відновити порядок після більш ніж двох десятиліть хаосу і війни.

Президент Сомалі Гассан Шейх Мохамуд, який був присутній на конференції, розповів про труднощі, що стоять перед його країною, зокрема про загрозу з боку воєнізованого ісламістського угруповання аль-Шабаб. Він зазначив, однак, що у Сомалі є шанс на відродження - за наявності іноземних інвестицій та міжнародної підтримки.

Аль-Шабаб взяло на себе відповідальність за дії терориста-смертника, який підірвав себе в неділю в столиці Сомалі - Могадішо. В результаті теракту загинуло 8 осіб.

Посол Сомалі в Великобританії Абдулахі Мохамед Алі в розмові з кореспондентом сомалійської служби «Голосу Америки» розповів, що, незважаючи на те, що безпека - головний пріоритет для уряду, теракти, швидше за все, продовжуватимуться.

Представники понад 50 країн та організацій були запрошені взяти участь у конференції в Лондоні, на якій обговорюються плани щодо розвитку Сомалі, зокрема зміцнення національних збройних сил, забезпечення безпеки кордонів і повернення біженців.

У Сомалі з 1991 року немає стабільного уряду. Нині безпеку в столиці забезпечують миротворці Африканського Союзу. Однак аль-Шабаб контролює багато районів на півдні країни.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG