Спеціальні потреби

Південна Корея знайшла джерело кібер-атаки


Влада Південної Кореї знайшла джерело масштабної хакерської атаки.

Офіційний Сеул зазначив, що заражені вірусом програми, які у середу вивели з ладу комп’ютерні мережі ряду телерадіомовників і фінансових інституцій, прийшли з Китаю.

Комісія з питань зв’язку у четвер повідомила, що згідно з результатами попереднього розслідування, вірус, який спаралізував роботу сервера одного з постраждалих банків (Nonghyup), прийшов з китайської ІР-адреси.

Проте Комісія підкреслила, що це ще не означає, що Китай відповідальний за атаку кажучи, що вона могла бути запущена в іншій країні і замаскована китайською ІР-адресою.

Речник Міністерства оборони Південної Кореї висловив припущення, що за атакою стоїть Північна Корея, яка в минулому часто використовувала китайські IP-адреси, щоб замаскувати свої кібератаки на Сеул.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG