Спеціальні потреби

Моя місія вже завершена - Едвард Сноуден


Едвард Сноуден
Едвард Сноуден
Колишній контрактник американського Агентства національної безпеки (АНБ) Едвард Сноуден заявив, що після того, як його дії призвели до перегляду політики США в сфері електронного стеження, його місію можна вважати завершеною.

В інтерв'ю, опублікованому в газеті The Washington Post, Сноуден заявив, що він «вже переміг», оскільки журналісти змогли оприлюднити інформацію щодо масового збору даних про телефонні дзвінки та Інтернет-активність, який веде уряд.

За словами Сноудена, він не збирався змінювати суспільство, але хотів «надати суспільству шанс змінити себе».

Президент Барак Обама дав зрозуміти, що може внести зміни в програми масштабного збору даних про телефонні дзвінки американців Агентством національної безпеки у відповідь на стурбованість громадськості збереженням права на приватне життя.

16 грудня федеральний суддя Ричард Леон заявив, що програма збору даних АНБ, можливо, є неконституційною.

Інтерв'ю зі Сноуденом відбулося у Москві.

Вашингтон домагається від Росії видачі Сноудена, щоб притягнути його до кримінальної відповідальності за оприлюднення секретної інформації. Проте Москва відмовляється це зробити.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG