Спеціальні потреби

СМС-агітація напередодні виборів дратує американців


СМС-агітація напередодні виборів дратує американців
СМС-агітація напередодні виборів дратує американців

3-го січня в Айові відбудуться передвиборчі збори республіканців, які мають визначити, хто із потенційних кандидатів у президенти має найбільші шанси представляти партію на майбутніх виборах.

Напередодні цієї події штаби кандидатів взялися за активну інформаційну обробку мешканців штату. Багатьом з них тепер серед ночі приходять СМС-повідомлення з інформацією про того, чи іншого республіканського політика та запрошенням відвідати його сайт, долучитись до кола його прихильників у соціальних мережах тощо.

Партії отримують особисті данні виборців з анкет, які американці заповнюють при реєстрації для голосування у виборах. Особиста інформація, яка потрапляє в цю базу даних вважається публічною.

Мешканці штату скаржаться, що отримують СМС-ки між 11-ю ночі та 5-ю ранку. Повідомлення продовжують надходити навіть після скарг.

Подібна нав’язлива тактика цілком може призвести до результату протилежного тому, якого прагнуть штабні політтехнологи республіканців. Про це каже професійний рекламник Мар Матіс.

«Отримуючи СМС людина звичайно очікує, що це повідомлення від близької людини. Якщо натомість це виявляється щось інше – це радше дратує», – каже Матіс.

За словами експерта, використання СМС у політичній агітації сприймається як вторгнення в особистий простір людини. Ще більше погіршує ситуацію те, що політичні СМС-ки находять не від самих кандидатів, а від третіх сторін – буцімто не пов’язаних з ними.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG