Спеціальні потреби

Міжнародний кримінальний суд винесе рішення щодо долі «ката Балкан» Ратка Младича


Ратко Младич перед Міжнародним кримінальним трибуналом ООН
Ратко Младич перед Міжнародним кримінальним трибуналом ООН

У найближчому часі судді Міжнародного кримінального трибуналу ООН винесуть вирок у справі колишнього лідера боснійських сербів Ратка Младича, якого звинувачують у воєнних злочинах, вчинених під час конфлікту на Балканах у 1990-х роках.

Младич, якого названо «катом Балкан», – останній військовий, якого звинувачують у воєнних злочинах перед судом, який створено для розгляду злочинів, вчинених під час Боснійської війни в роках1992-1995.

Проти Младича висунуто 12 пунктів звинувачення в геноциді, воєнних злочинах і злочинах проти людства за його роль у веденні снайперсьої кампанії в Сараєві й у вбивстві 8000 мусульман у Сребрениці.

Прокуратура вимагає від Міжнародного кримінального трибуналу засудити Млатича до довічного ув’язнення. Торік адвокат Ален Тіґер заявив, що коротший за довічне ув’язнення вирок був би «образою жертв, тих що живуть, і тих, що загинули, та образою на адресу справедливості».

Адвокат Младича Драган Іветич звинуватив прокуратуру в намаганні зробити генерала «символічною жертвою імовірної вини» всіх сербів під час війни.

Він також закликав, щоб скасовано всі звинувачення, висунуті проти Младича.

Дивіться також: Як у Стенфорді зустрічали Святослава Вакарчука і нових українських лідерів

Як у Стенфорді зустрічали Святослава Вакарчука і нових українських лідерів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:52 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG