Спеціальні потреби

27 сенаторів закликали Трампа зайняти жорстку позицію щодо Росії через Україну


Група сенаторів США, що складається з 12 республіканців і 15 демократів, підписала лист до новообраного президента Дональда Трампа в четвер, закликаючи його зайняти жорстку позицію щодо Росії через те, що вони назвали «військовим захопленням земель» в Україні.

Лист, до якого сенатори внесли деякі з провідних голосів зовнішньої політики в Республіканській партії Трампа, був ранньою ознакою того, що законодавці можуть заявити про себе щодо деяких міжнародних питань, у яких вони не згодні з його Білим домом.

Трамп продемонстрував під час своєї кампанії, що він може зайняти м'якшу лінію у відносинах із Москвою, неодноразово хвалив керівництво президента Росії Володимира Путіна.

«У світлі агресії з боку Росії, що триває, і неодноразовій відмові поважати територіальну цілісність України і суверенне право вибирати свою власну долю, ми також повторюємо наш заклик до Сполучених Штатів збільшити політичну, економічну і військову підтримку для України», йдеться в листі, очолюваному сенатором-демократом Річардом Дурбіном і республіканцем Робом Портманом, співголовами групи підтримки України в Сенаті.

ми також повторюємо наш заклик до Сполучених Штатів збільшити політичну, економічну і військову підтримку для України

У листі сенатори також написали, що анексія Криму Росією не повинна бути прийнята і що Сполучені Штати не повинні скасовувати санкції, накладені на Росію за її поведінку на сході України.

Серед сенаторів-республіканців, які підписали лист, були Джон Маккейн, голова комітету Сенату з питань збройних сил, і Ліндсі Грем, голова підкомітету з асигнувань, який здійснює нагляд за Державним департаментом.

Більшість республіканців і демократів у комітеті із закордонних справ сенату також підписала лист.

Дивіться також: Ірина Мазур: Українська громада США має два дні, щоб телефонними дзвінками переконати сенаторів підтримати законопроект на користь України

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG