Спеціальні потреби

Переможці конкурсу молодих вчених розділили між собою 600 тисяч доларів



.
.

Починаючи з 1942 року, у Сполучених Штатах щороку відбувається конкурс пошуку талантів, покликаний спонукати талановитих старшокласників займатися наукою.

Цього року у конкурсі взяло участь майже дві тисячі школярів. Сорок фіналістів визначали найкращого під час заключного етапу змагань у Вашингтоні. Переможцю дісталась нагорода розміром у 100 тисяч доларів.

Перемогу святкував Нісін Тума зі штату Мічиган. За його словами, винагорода ще більше укріпила його бажання займатись науковими дослідженнями. Нісіна визнали переможцем за дослідження, яке може призвести до винаходу більш ефективного і менш руйнівного способу лікування раку грудей.

Протягом фінальної частини змагань він та інші учасники представляли свої винаходи професійним суддям та публіці.

Інший призер конкурсу, Джек Лі з Каліфорнії винайшов спосіб доставки ліків в організм хворих на фенілкетонерію, генетичну недугу, що призводить до психічної деградації.

А Меріен Бектел з Пенсильванії створила новий міношукач, винахід надзвичайно потрібний у зонах бойових дій.

Загалом учасники заключної частини конкурсу пошуку наукових талантів розіграли між собою шістсот тридцять тисяч доларів у вигляді нагород. Визнання та гроші, що повинні спонукати їх до нових досягнень.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG