Спеціальні потреби

Стан здоров’я Надії Савченко погіршився - адвокат


Савченко погодиться їсти на території посольства України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Савченко погодиться їсти на території посольства України. Відео

Стан здоров’я української військовополоненої Надії Савченко погіршився. Про це у вівторок заявив адвокат ув’язненої Марк Фейґін після візиту до підзахисної. Попри загрозу життю, Савченко відмовляється припинити голодування, яке триває вже 74 доби.

Тим часом у Києві протестували з вимогою негайно звільнити депутата.

Десятки людей прийшли під посольство Російської Федерації в Києві з вимогою звільнити з московської в’язниці Надію Савченко. Вона голодує вже 74 дні. З початку тижня відмовилася від крапельниць і почала ще швидше втрачати вагу. Адвокати кажуть – сьогодні стан її здоров’я значно погіршився.

Не змогли переконати ув’язнену припинити голодування й її рідні. Надя вважає себе невинною і згодна припинити акцію непокори лише в разі звільнення з-під арешту, каже її сестра Віра:

«Зміна запобіжного заходу на домашній арешт. На території Москви є українське посольство. Це – клаптик української землі. І там Надя зможе вживати їжу».

Громадські активісти склали список з 35 осіб, причетних до незаконного, на їхню думку, арешту Савченко. До нього включили російських слідчих, прокурорів, політиків і бізнесменів. Перший рядок посідає президент Росії Володимир Путін. На фігурантів так званого «Списку Савченко» закликають накласти міжнародні санкції.

За даними адвокатів, московський міський суд вже у середу розгляне скаргу на продовження арешту Савченко. Хоча шанси, що її звільнять – примарні. Російська Федерація дає зрозуміти, що не піде на поступки в питанні ув’язненої українки. МЗС Росії назвало заклики міжнародних організацій та урядовців спробою тиску на правосуддя.

Дивіться також: Конгресмен Паскрелл про санкції проти Росії та Надію Савченко

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG