Спеціальні потреби

ЄС готує санкції щодо компаній, які постачають в Росію товари для підтримки війни в Україні - Bloomberg


Ілюстративне фото. Стяги ЄС біля будівлі Єврокомісії у Брюсселі. Фото REUTERS
Ілюстративне фото. Стяги ЄС біля будівлі Єврокомісії у Брюсселі. Фото REUTERS

Європейський Союз оцінює потенційну можливість запровадження санкцій щодо понад десятка компаній, які продовжують постачати до Росії заборонені європейські товари. Про це пише видання Bloomberg, з посиланням на певний "документ", яке отримала у розпорядження редакція.

Мова йде про компанії розташовані в Туреччині, Об’єднаних Арабських Еміратах, Китаї, Гонконзі та самій Росії.

За повідомленням, ці компанії завезли до РФ заборонених європейських товарів на десятки мільйонів євро, пише Bloomberg. Згідно з документом, імпорт включав технології, пов’язані з навігаційними системами для ракет, виготовлені в ЄС антени, а також компоненти, що використовуються у військових комп’ютерних засобах. Значна частина обладнання має бренди ЄС або США. Усі ці засоби використовувались для технологічної підтримки російських військ в Україні.

ЄС також розглядає можливість запровадити санкції проти китайських і гонконзьких компаній, які нібито надали Росії супутникові зображення та певні інші технології, пише Bloomberg.

Деякі з компаній раніше були під санкціями США, уточнює видання.

У статті використані матеріали Bloomberg

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG