Спеціальні потреби

Республіканці висунули кандидатуру Пола Раяна на посаду спікера


Пол Раян
Пол Раян

Республіканська більшість у Палаті представників США в середу схвалила кандидатуру фаворита консерваторів, конгресмена від штату Вісконсін Пола Раяна, на посаду нового спікера.

На закритому засіданні республіканських конгресменів 45-річний Раян запевнив рядових однопартійців, що надасть їм можливість впливати на законодавчі рішення.

Після того, як всі 247 членів республіканської більшості проголосували за кандидатуру від своєї партії, у четвер відбудеться офіційне голосування за участю всіх 435 членів Палати представників. За підсумками голосування буде затверджений новий спікер.

Обійнявши посаду спікера Палати представників, Раян зможе стати однією з найвпливовіших постатей в американській політиці. Посада звільнилася після того, як республіканець Джон Бейнер оголосив про свою відставку з Конгресу.

Нагадаємо, що у 2012 році Пол Раян безуспішно балотувався у віце-президенти в парі з Міттом Ромні.

Спікер Палати представників є другим в порядку наступності президентської влади, і має право зайняти цю посаду, якщо і президент, і віце-президент помруть або залишать посаду до закінчення терміну своїх повноважень.

Дивіться також: Ось що необхідно знати про вибори у Туреччині 1-го листопада

Ось що необхідно знати про вибори у Туреччині 1-го листопада. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:52 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG